Lue lisää Myötätuulta kuvataiteesta -kunniakirjasta tästä-linkistä.

 

RAAHEN LUKION KUVATAITEEN BLOGI

Blogin tavoitteena on dokumentoida kuvataideluokassa tapahtuvia asioita ja vuosien varrella tehtyjä oppilastöitä, sekä tiedottaa lukion kuvataidetuntien tapahtumista, projekteista ja näyttelyistä. Blogia kirjoittavat opettaja ja opiskelijat.

Oppilastöiden julkaisuun blogissa on kysytty lupa kuvataidetuntien opiskelijoilta  ja alle 18-vuotiaiden opiskelijoiden vanhemmilta.  Blogin kuvat ovat opettajan ottamia ellei kuvan yhteydessä toisin mainita. Blogin kuvien käyttö ilman lupaa muissa yhteyksissä on kielletty. Oppilastöiden yhteydessä olen halunnut mainita vain oppilaan etunimen ellei nimi ole ollut julkisuudessa jo muuten esim. kuvataidekilpailun tai näyttelyn yhteydessä esim. lehtiartikkelissa.

Kuvataideluokka rakennettiin 2000-luvun remontin yhteydessä. Luokasta ja opehuoneesta on mukava merinäköala - paitsi kun on näin paljon mereltä noussutta hylkeenpierua.

Kuvataideluokka rakennettiin 2000-luvun remontin yhteydessä. Luokasta ja opehuoneesta on mukava merinäköala – paitsi silloin kun on näin paljon mereltä noussutta hylkeenpierua. Raahen näkyvintä arkkitehtuuria edustava tornitalo on lähes sumun peitossa lukiorakennuksen (rak. 1958) takana. kuva:NP

Kuvisope Aki Pulkkanen. Aloitin opettajana Raahen lukiossa 2003. Opiskelin Helsingissä Taideteollisessa korkeakoulussa, nykyisessä Aalto-yliopistossa. Ammatissa olen huomannut, että opiskelu jatkuu edelleen. Visuaalinen kulttuuri muuttuu jatkuvasti.  Viime vuosina olemme tutkineet mitä sosiaalinen media voi tarjota koulumaailmalle ja taidekasvatukselle – viime lukuvuosina onkin valintaoppaassa ollut tarjolla kaksi Silmuina verkossa-hankkeeseen liittyvää lukiokurssia, joiden opettajana toimin opettajakolleegan kanssa. Tulevina lukuvuosina pohdimme Peli- ja virtuaalimaailmojen käyttöä lukio-opetuksessa osana Hyvä paha peli -kehittämishanketta.

Ikuisena tavoitteena on myös oma taiteen tekeminen. Viime vuosina olen innostunut uudelleen valokuvauksesta, jonka tuloksena on syntynyt ruokavalokuvaukseen keskittyviä näyttelyitä.  Tavoitteena olisi myös hyödyntää entistä enemmän paikallista kulttuuriperintöä taidekasvatuksessa, sekä tutustua kuvallisiin kulttuureihin lisäten kansainvälisiä kontakteja esim. e-Twinningin kautta (lukion Arttu- ja FANTASY FOOD- valokuvaprojektit).

Taide on portti historiaan ja kulttuureihin

Taide on portti historiaan ja kulttuureihin. kuva:NP

Rappeluuria, Raahen kesä 2012

Tervetuloa Aki ja Nina Pulkkasen Rappeluuria -valokuvanäyttelyn avajaisiin Pekanpäivien aikaan To 28.6.2012 klo 18.00 alkaen

Kuva Ajan viive -näyttelystä 2007 Raahen kirjasto.

Jääkärin aamut, kollaasi, akryyliväri 2007

1995 lukiolaisilla oli mahdollisuus maalata rapistuneen koulurakennuksen käytäville mieleisiään maalauksia. Valitsin aiheeksi tuolloin 100 vuotta täyttäneen taidemuodon -  elokuvan. Huomaatko Siiri Angerkosken - eniten elokuvia tehnyt suomalainen elokuvatähti? (Esiintyi yli sadassa elokuvassa.)

1995 lukiolaisilla oli mahdollisuus maalata rapistuneen koulurakennuksen käytäville mieleisiään maalauksia. Valitsin aiheeksi tuolloin 100 vuotta täyttäneen taidemuodon – elokuvan.

Kohtaus Casablancasta.

Kohtaus Casablancasta.

Elisabeth Taylor Kleopatrana, Chaplin ja Batman

Elisabeth Taylor Kleopatrana, Chaplin ja Batman

Käytävän kattoa on madallettu. Yllätyksekseni maalaus oli kuitenkin säilytetty lukion ilmettä uusineessa remontissa 2000-luvun alussa.

Käytävän kattoa on madallettu. Yllätyksekseni maalaus oli kuitenkin säilytetty lukion ilmettä uusineessa remontissa 2000-luvun alussa.